- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

zondag 18 mei 2008

EXTRA EXTRA - LETTERLAND TRILT OP HAAR GRONDVESTEN - POMGEDICHTEN HEEFT DE PRIMEUR - NU OOK BIJ COBRA

Zij die de kwestie gevolgd hebben weten dat geen moeite hem teveel was; één en andermaal stond de gevierde dichter en vermaard jurist, uit Mokum of all places, aan het wiegje van menig in zijn persoonlijke kraamkamer uitgedokterde vredespoging en dan nu, na wat een eeuw lijkt te hebben geduurd misschien wel het meest spraakmakende nieuws uit letterland van dit millennium...waar anders dan bij www.pomgedichten:

Nieuws : 'MULISCH BABY' STEM MAX LEROU - STEM V6 – MET AANBEVELINGEN VAN POMGEDICHTEN EN NAAR WIJ VERNAMEN ZELFS VAN ADRIAAN BONTEBAL
Gepost door Pom Wolff op 2008/5/12

STEM MAX LEROU - STEM V6 – MET DE AANBEVELINGEN VAN POMGEDICHTEN


"‘Ik heb wel een paar dingetjes gehad met max maar de kwaliteit van het genomineerde gedicht is zo hoog dat ik wel mijn stem aan max moest geven’ – mochten wij zojuist optekenen uit de mond van adriaan bontebal – poëziekenner, vrouwenkenner, weblogger, hagenees en collega dichter van onze MAX LEROU.
Met deze aanbeveling hebben wij van pomgedichten zojuist ook onze stem uitgebracht op het gedicht V6 – het gedicht dat ook al zo hoog scoorde in onze moederdagpoll. Een aangrijpend gedicht dat wij graag nogmaals willen afdrukken. een gedicht dat naar onze mening "Selexyz Scheltma Almere Poëzieprijs 2008" - prijsuitreiking 22 mei - zeer verdient.
De stemprocedure is erg eenvoudig. U vult uw naam in en u vult uw mailadres in en voorts geeft u uw stem aan V6 categorie volwassenen."

© pom wolff


mulisch baby - ich habe angst

bij de buren slaat de klok
het uur onrust - even verderop
schreeuwt een moeder heil hitler
bij het ochtendorgasme

pas in de middag wordt ze anti-duits
eerst moeten ze nog de hond afknallen

ja er ligt een mooie dag
in het verschiet

©max lerou

Geen opmerkingen: