- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

vrijdag 26 december 2008

EEN VERHAAL DER VOORMALIGEN: AFFAIRE STADSDICHTER - CDA DEN HAAG WITHEET - WOORDVOERDER BONTEBAL FULMINEERT: "HET IS ALLEMAAL POLLETIEK"




ONS KENT ONS

Zwaar dreunen de klanken van Bach door het hofje in de Schilderswijk. Daarbovenuit krijst de voormalig schrijver Bontebal: "niks grand marnier, azijnzuipers zijn het die ons stadsdichterschap ter discussie stelen".
De voormalige in pluralis majestatis of de zoveelste ontkenning van de werkelijkheid?
Zoals diens hardnekkige verwijzing naar 'zevenbal' terwijl die rubriek alweer een eeuwigheid 'zevenmijlslaarzen' heet...een naam waarmee de voormalig stadsdichter lijkt aan te geven zich zo snel mogelijk van Prothese Paultje te willen verwijderen, maar dat terzijde.

Je ziet het wel vaker. Boodschappers, vragenstellers, klokkenluiders...zij krijgen al snel de schuld van hoon en onheil, vooral wanneer de falende mens dat over zichzelf afroept.
Ook nu weer gefoeter van de voormalig schrijver Adriaan ik-ben-twee-decennia-geleden-ook-eens-geïnterviewd Bontebal in de richting van Pom Wolff en uw Cobra:
"hullie dit en hullie dat, maar wij blijven pal achter ons staan".

En Harry jammert elders: "Jetta Klijnsma (voormalig wethouder cultuur)heeft niets van enige ontevredenheid over mijn invulling van het stadsdichterschap laten merken. Ze heeft ook niet gezegd dat ik het in het tweede jaar anders aan zou moeten pakken".

U leest het...Klijnsma had maar hoeven kikken en de voormalig punk had het anders gedaan. Ongenoemd blijft hier het enorme feest, zeg maar bacchanaal dat cultureel Den Haag heeft aangericht op het moment dat het wist eindelijk van Klijnsma verlost te zijn.

Maar Prothese ooit-zeer-lang-geleden-zo-ongeveer-halverwege-de-vorige-eeuw-werd-ik-nog wel-eens-in-een-column-genoemd- Paultje blijft dapper op de bres voor de voormalig punk uit Rhenen: "polletiek, polletiek, het is verdomme allemaal polletiek".

Dat hullie zich daar nu ineens druk om maken is werkelijk heel apart.

Geen opmerkingen: