- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

zondag 28 december 2008

Laatste Nieuws: NIEUWE GARDEROBE VOOR DIANN VAN F. TOT Z. - BONTEBAL MIKT OP ONTOEREKENINGSVATBAAR VERKLARING - NU MET OPZIENBAREND VERSLAG VAN ROOP

Pom Wolff bericht...HAAGSE DICHTERS VANNACHT IN SPOEDBERAAD BIJEEN IN DE KWESTIE HARRY ZEVENBERGEN.
GEBREK AAN ARTISTIEK EN INHOUD - en wat te doen met het geval Prothese Paultje


Als altijd goed ingevoerd, nieuws heter dan de naald, brengt Pom Wolff ons vandaag, na slechts luttele uurtjes slaap, nieuwe ontwikkelingen in de kwestie Zevenbergen.
U leest het hier.

U heeft het gelezen? Hoe Zevenbergen alles toegaf?
Hij heeft het nog wel geprobeerd maar gaf al snel op...er viel niets te ontkennen. Het bewijs lag op straat; het bewijs stond in zijn doffe ogen.

De gerenommeerde Haagse dichter Roop vertoefde voorafgaand aan het spoedoverleg nog met Zevenbergen in het knusse etablissement Cremers.
Zijn opzienbarend verslag van deze opmerkelijke ontmoeting leest u hier.

Ik kan u nog berichten dat na afloop van het officiële beraad er informeel overleg was tussen de juridisch adviseurs van Bontebal en VanFaassentotZevenbergen.
Aan de orde de terugvordering van verspilde gelden (VanFtotZ) en de dekking van advocatenkosten voor B.

Besloten werd tot de aanschaf van enkele bijzonder laag uitgesneden truitjes voor Diann vanFtotZ; één voor elk bezoek dat zij de komende dagen zal afleggen bij de diverse fractievoorzitters van de coalitie in het IJspaleis.

Het geval B. werd als hopeloos ingeschat. Uiteindelijk werd besloten dat hij het best een beroep kan doen op voortschrijdende reuma in de kleine hersenen, een tot dusver zwaar onderschatte aandoening.

Prothese Paultje heeft direct uitvoering gegeven aan dit plan en een onsamenhangend stukje getikt waarin hij zich verkneukelt over de dood van een Nederlandse militair die, en hier zit het vernuft, zo dom was zich in Irak te laten afknallen...'dikke bult' tikt het geval er ten overvloede nog bij. Het is daar een intern conflict; wint de Taliban wint de Taliban.

I rest my case

Rekening houdend met het digitale gummetje van Prothese Paultje, hieronder de passage waarmee de voormalig schrijver zich hoopt te kwalificeren voor een plaatsje in het Pieterbaan:

"(...)Op de voorpagina van de krant (VK-red.) dus, staat een foto van een jongen die gesneuveld is in Irak. Een kutkrant dus. Lullig voor familie en vrienden dat die jongen gesneuveld is, maar wat had hij daar te zoeken? Wat had hij in Irak te zoeken? Er gaat nu eindelijk een parlementair onderzoek komen over de vraag: wat hebben Nederlandse soldaten in Irak te zoeken. De jongen is vrijwillig naar Irak gegaan en dan ga je dood. Dikke bult.

Het is, daar in Irak, een intern conflict. Dat moeten ze dus lekker onderling uitvechten. Wint de Taliban dan wint de Taliban."

Geen opmerkingen: