- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

donderdag 29 mei 2008

BONTEBAL: JA IK BEGING EEN MISDRIJF MAAR DAT WAS OMDAT ER KRITISCH OVER MIJN MISDADEN WERD GESCHREVEN

IS ER EEN OVEREENKOMST TUSSEN DE VOORMALIGE EN DE TREKPOP VAN KAY VAN DER LINDE? EN HOE ZIT HET MET BLEEKBEK?

een paar citaten, geplukt van het log van de voormalig schrijver Bontebal, meest recente eerst:

"Waarom schrijf ik erover dat ik niet opzij ga, niet wegvlucht? Ook als waarschuwing naar hem. Hij is een van die mensen die denkt dat je zo maar alles over iemand op internet kan zetten. Nou, laat ik hem uit de droom helpen: ook op internet heb je je fatsoen te bewaren. Het gaat niet ongestraft. Meneer de gek: ik weet waar je huis woont. Be prepared. Vooral dat je op voorhand ons feestje probeert te verzieken neem ik hoog op." (14 mei 2008)

"Kijk, dat is nou de man die op internet schrijft dat ik pedofiel ben, homofiel ben en vrouwen vervelend volg. Ik schijn een opwindend seksleven te hebben. Hij vergeet te schrijven dat ik dagelijks mijn kleindochters in een kelder onder mijn huis neuk." (4 april 2008)

"Terzijde: Zojuist politie over de vloer, in burger. Nee, niet vanwege een aanklacht wegens smaad die ik ooit gedeponeerd zou hebben. Voor de goede orde: ik heb nooit een aanklacht ingediend, plannen waren er wel. Er was juist een aanklacht tegen mij ingediend, uren op het bureau gezeten, aanklacht geseponeerd." (10 maart 2008)

Waarom toch nog eens over Bontebal met nota bene een titel die verwijst naar de trekpop van Kay van der Linde?
Dat lieve mensen, heeft te maken met een dikke enveloppe die ik via een voortvarend jurist van het O.M. ontving; onder andere afschriften van het proces-verbaal van de politie Haaglanden en een uittreksel uit mijn justitiële documentatie.
Interessant materiaal...vooral omdat het volgens mij een aardig juridisch precedent geeft. Het ziet er naar uit dat we voortaan ongestraft alles mogen schrijven en roepen over bijvoorbeeld de trekpop van Kay of die andere, tamelijk gevaarlijke idioot met haar zo bleek als zijn smoel des doods.

Wat blijkt?
De aangifte die Bontebal zogenaamd nooit tegen mij deed is geseponeerd maar, en dit is het interessante deel, ook de aangifte van mij tegen Bontebal.
De grond voor het besluit luidt formeel: medeschuld van benadeelde

Bontebal's verklaring van 1 november 2007 op het politiebureau opent al met een leugen:

"(...) Ongeveer tien jaar geleden werd ik gebeld door Max Lerou, ik kende hem niet dus ik heb niet op de telefoontjes gereageerd."

Huh?
In 1997 woonde ik nog steeds in Thailand; pas halverwege 2000 kwam ik met vrouw en kind naar Nederland.
Bovendien kennen Bontebal en ik elkaar al sinds de jaren zeventig...

Dit voorbeeld om aan te geven hoe het werkt in de bovenkamer van de voormalig schrijver. Feit en fictie lopen elkaar in de weg; zoals ook bij zijn verklaring dat hij schrijver en dichter zou zijn, en daarbij vergeet te zeggen dat hij zijn laatste dichtregel schreef ergens ver terug in de vorige eeuw.

Enfin, genoeg daarover. Laat me de wederzijdse verklaringen als volgt samenvatten.
Bontebal geeft toe dat hij bepaalde misdrijven heeft gepleegd, maar verklaart die met een "omdat hij nare dingen over mij schreef".
De voormalige geeft daarbij niet één concreet voorbeeld.
De verbalisante, die tegenover Cobra al eens verklaarde "toch wel medelijden te hebben met B., zo zielig hij erbij zat" heeft er kennelijk ook niet naar gevraagd. Ook niet naar de knokploegen die meneer naar mij zou sturen nadat hij verklaarde:"(...) ik heb ook wel eens gezegd dat ik wel een keer langs zou komen. Ik heb dat in mijn boosheid gezegd, ik zou dat niet eens kunnen ik ben erg ziekelijk. Ik kan dat fysiek en psychisch niet eens aan (...)."

Even naar de actualiteit.
Vanmorgen stond in de krant dat een 20-jarige mevrouw de trekpop een 'vieze hoer' heeft genoemd. Mij is niet duidelijk of het was vanwege de beschuldiging dat de trekpop van Kay zich bij de uitoefening van haar beroep niet voldoende zou wassen of dat zij zich beledigd wist met de kwalificatie van haar beroep.

Ik snap het niet goed...politici zijn per definitie hoerig, zeker de trekpop die de politiek van haar beweging wil laten bepalen door de wensen van haar klanten, in casu het stemvee.
Er is natuurlijk nog de mogelijkheid dat de trekpop zich door de meer lichamelijke definitie van het begrip hoer in haar kruis gegrepen voelt maar daar begrijp ik dan nog minder van. Het vak van temeier is al lang erkend; vrouwen in de bijstand kunnen tegenwoordig zelfs zo'n prachtige baan zomaar door een ambtenaar van de sociale dienst aangeboden krijgen.
Hoe dan ook, vonnis na hoger beroep: 40 uur werkstraf.

Terug naar de voormalige die toegeeft smadelijke dingen over mij op internet te hebben gezet maar mij 'niet wilde schaden': "Nee echt niet ik was gewoon boos (...) ik ga geen excuses maken hij is begonnen ik heb alleen op zijn vervelende reacties gereageerd (...)".

U leest...nare dingen, vervelende reacties...de redenen voor Bontebal om te lasteren (= liegen met de bedoeling iemand voor een grote groep mensen voor schut te zetten) maar nergens geeft hij aan dat hij de stukjes bedoelt die ik schreef naar aanleiding juist van de bedreigingen en smaad door Bontebal gepleegd.

Kijk nog eens naar die ene zin van Bontebal helemaal bovenaan dit stukje: "Hij is een van die mensen die denkt dat je zo maar alles over iemand op internet kan zetten"

Dat bedoel ik dus. Meneer heeft keer op keer leugens over mij op internet gezet, zelfs beschuldigingen geuit over een kwestie waarvoor ik met vlag en wimpel ben vrijgesproken (hij was ook van die vrijspraak op de hoogte) en huilt nu dat ik hem van pedofilie zou beschuldigen.

Meneer kan al lang niet meer zo goed schrijven als, laten we zeggen ergens in de jaren tachtig van de vorige eeuw, maar nu blijkt hij ook niet best meer te lezen.
Niet van de daad heb ik de voormalige beschuldigd; ik schreef dat hij na een futiele poging tot aanranding van uw Cobra, het geval verkeerde onder hevige invloed, huilend ter aarde stortte en zijn gedrag verkaarde met het gevecht dat hij al zo lang leverde met zichzelf...'hij had het zo moeilijk met zijn tot dan toe geheim gehouden gedachten' schreef ik meen ik.
Wie goed leest begrijpt daaruit dat Bontebal nimmer enig kind heeft aangerand; dat meneer begrijpt dat je zoiets niet doet en juist daarom zo worstelt met erotische gedachten waarvan hij zelf vindt dat ze niet in zijn hoofd horen rond te spoken.
Zoiets.
Twee jaar zweeg ik over deze kwestie...dat ik uiteindelijk toch besloot er over te schrijven had natuurlijk alles te maken met een spiegel die ik de voormalige voorhield. Wanneer hem wat hij dan waarneemt niet zint moet hij dat niet de spiegel verwijten noch hem die deze aanreikt.

Waar is dat ik mij had voorgenomen niet meer over Bontebal te schrijven, maar doe dat nu toch omwille van het precedent dat hier lijkt geschapen door het O.M. Bontebal bekende (gedeeltelijk) schuld (hij kon ook niet anders, met het bewijs overal op internet), Cobra deed niets strafbaars, schreef slechts over de misdaden (dreigen en lasteren) van Bontebal.
Het O.M. vindt dat kennelijk gelijkwaardig...heeft het over gelijke schuld. Eigen schuld dikke bult, zo ongeveer mag je het wel samenvatten.

Het doet me denken aan een poëtische aanklacht die Attila the Stockbroker eens deed tegen een rechter in Bradford nadat deze een verkrachter vrijsprak: "She asked for it" (1983; ranting at the nation, cherry red records).
Het slachtoffer droeg een minirok. Op basis van diens vonnis fulmineert Atilla tegen de rechter met hetzelfde argument van wederzijdse schuld.

Voortaan mag je nu kennelijk alles roepen tegen bijvoorbeeld de trekpop ...'vieze hoer' lijkt mij niet erger dan 'vrouwenmishandelaar' en de meneer die pas geleden werd veroordeeld omdat hij bleekbek zou hebben bedreigd adviseer ik vooral in beroep te gaan tegen die veroordeling onder verwijzing naar de beslissing van het O.M. Bontebal niet te vervolgen voor de dreigementen (o.a. met het sturen van knokploegen) aan het adres van een alleenstaande vader met kind.

Met andere woorden, wanneer de trekpop of bleekbek schrijven over bedreigingen aan hun adres zijn ze volgens de redenering van het O.M. medeschuldig.
Je kunt het ook anders zeggen...wanneer trekpop en bleekbek worden beledigd, belasterd of bedreigd zijn ze 'medeschuldig'...hadden ze hun bek maar moeten houden...

Bedoelde u dit meneer/mevrouw de Officier van justitie?

woensdag 28 mei 2008

28 mei - nog eenmaal schoolreisje

Groep acht...de laatste schooldag nadert.
Cobra raakt meer en meer in periodes van sentiment verstrikt. Het lijkt verdomme ook wel gisteren


eerste schooldag

draaide je nog eenmaal
om je as mijn wereld
of was het een pirouette
van mijn trots bij het voorportaal

naar een ruimte die
zich onbeschaamd
nog eens lekker uitrekt

godskolere wat ben je
groot geworden

©obra

dinsdag 27 mei 2008

ROTTERDAM SLAM - FARCE, FICTIE OF GEWOON VOORGEKOOKT? VAN KAKWANGEN EN WOORDSWAFFELAARS - DE POLITIEK (SALIMA BELHAJ) SPREEKT EEN WOORDJE MEE

SALIMA BELHAJ: "IK HEB EEN CULTURELE ACHTERGROND; IK WERKTE BIJ SCAPINO"

Gijs ter Haar begroet cobra bij Rotterdem slam, 24 mei 2008:

"Hey goser...je hebt het papier toch wel thuis gelaten hé?"


Commotie alom lieve mensen...lees bijvoorbeeld maar wat er nu weer bij "www.pomgedichten staat.
De blauwe reus stoort zich onder meer aan wat ik gisteren schreef:
En de winnares is:

"Hallo ik ben Najiba hihihi, ik heb een dubbel paspoort hihi en o ja, hihi, loyaliteit is 5 jaar geldig hihihi"...

later meer, eerst kotsen.

lees hier het verslag van Ibunda bij pomgedichten.

Het zal duidelijk zijn dat ik niet veel op heb met de poëzie van Najiba, presentatie en inhoud laten genoeg te wensen, maar dat ik van haar moet kotsen is niet waar.
De onpasselijkheid had veeleer te maken met de manier van jureren en dan hebben we het over de kleine dingetjes nog niet gehad.
Zoals de wildcard die nog op de avond waarop hij verloor aan een dichter werd gegeven 'omdat hij nog teveel van papier las'.
De dichter in kwestie heeft het bewijs daarvoor van zijn log verwijderd...daarom maar even citeren uit zijn juichmail van 18 april:

jaarfinale RODDERDAM!!!
en ja....wéér een jaarfinale! met een wildcart [sic] wist ik mij gisteravond te plaatsen voor de JAARFINALE op 23 mei in RODDERDAM ik heb jullie steun nodig!Komt, plaats en tijd volgt!



Of wat denkt u van het antwoord van de organisator van de rotterdam slam; de zich wandelende dichter noemende Menno Smit, nadat cobra hem vroeg hoe het kan dat er iemand mee zou doen aan de finale die aan een voorronde van een heel andere slam had meegedaan:

"De Woorddansers hadden eerder in het jaar al slams georganiseerd. Aan een
aantal winnaars was beloofd dat ze ooit nog in de finale mee mochten doen,
wist ik niet en snap ik nog niet...
Oktober is geen slam geweest..."


Ach en zo waren er nog wat onbelangrijke voorvallen.
Neem bijvoorbeeld de spelregels, de aanhef daaruit

'De criteria waar de juryleden op letten zijn...'
Volgt een aantal punten, waaronder 'inhoud' en 'performance'.
Niets op aan te merken, totdat op de avond zelf bekend wordt gemaakt dat de vierkoppige jury, bestaande uit drie dichters en een gemeenteraadslid van D'66, in tweeën gesplitst werd.
De dichters Gijs ter Haar en Arie Hordijk mochten de slammers op performance beoordelen, de dichter Daniël Dee en de politicus Salima Belhaj stortten zich op de poëzie.

Huh? Een politicus die de inhoud beoordeelt? En het gaat over poëzie?
En nog eens huh? Hoezo lette elk individueel jurylid niet op zowel inhoud als performance?
Was het te moeilijk voor ze om op meer dan één aspect van het slammen te letten? Jammer is het in elk geval...het wordt het enige democratisch raadslid van die niet onaanzienlijke havenstad zo wel erg lastig gemaakt onder de verdenking van partijdigheid uit te komen.

Zeker wanneer het hilarisch wordt en mevrouw Belhaj haar politieke ambitie gaat ontkennen met de opmerking "je moet mij niet teveel als politicus beoordelen, ik ben per slot pas gemeenteraadslid."

Goegel mevrouw d'r C.V. en je krijgt een enigszins ander beeld:

Vroegere of huidige functies namens D66
2001-2002 Commissielid Politiek programma D66 Rotterdam
2001-2002 Lid campagneteam D66 Rotterdam
2002-2003 Bestuurslid ( algemeen secretaris) D66 Rotterdam
2002-2003 Bestuurslid oprichtingsbestuur Jonge Democraten Rotterdam
2003-2004 Landelijk bestuurslid (secretaris politiek) Jonge Democraten 2004-2005 Secretaris landelijk Politiek Vrouwen Overleg
2004-2006 Initiator - coördinator JD landelijk Filosofie platform
2006 Kandidaat D66 (nr 3) Gemeenteraadsverkiezingen D66 Rotterdam
2006 Lid campagneteam Lousewies van der Laan 2007 Kandidaat D66 ( nr.10 ) Tweedekamer kamerverkiezingen

En verder?
Ach, De Woordswaffelaars, je kent die gasten wel, netjes opgevoed...laten
eerst hun broek zakken wanneer ze de horlepiep doen, ze mochten eens de
pendek onder schijten.
Wat dan opvalt is dat zowel Waffel als Baffel een levensgrote tattoo op hun kakwangen hebben getatoeëerd:

GEEN PAPIER

We nemen voor het gemak maar aan dat de heren de kunst van het tjebokken beheersen.

De strengste slam van Nederland...wanneer het gaat om gebruik van papier.
Ik hoor het Waffel nog zeggen: "Echt, als je als slammer door wilt naar
het NK is een eerste vereiste dat je de gedichten uit je hoofd doet".

En Menno op mijn hyves:
Wandelende Dichter (314)
19 apr, 18:32
"Gerben hebben we een wildcard gegeven, de reden dat hij net niet gewonnen heeft is omdat hij teveel van papier las... Omdat het deelnemersveld dit keer erg sterk was en we een goede finale willen hebben we voor een wildcard gekozen..."

Dan is het volkomen logisch dat de enige dichter(es) die toch met papier het podium opging de avond mocht winnen.
En die mevrouw van het D'66, die rat die me bij elke zin twee keer liefje
noemde, verdedigde haar "kennis" van poëzie met haar "culturele
achtergrond"...ze had "bij Scapino gewerkt".
U had inmiddels gegoegeld dus weet u dat ze daar bij personeelszaken op kantoor werkte.
Dat heeft net zoveel met dansen te maken als swaffelen met poëzie.

Menno schreef nog aan de deelnemers: "Na de eerste ronde is er een pauze om drankjes te halen, naar de wc te gaan, of de bar onder te kotsen..."
Ik ga even met emmer en dweil aan de gang, leest u ondertussen hier en hier gewoon verder.

zondag 25 mei 2008

ROTTERDAM SLAM - FARCE OF FICTIE?



En de winnares is:

"Hallo ik ben Najiba hihihi, ik heb een dubbel paspoort hihi en o ja, hihi, loyaliteit is 5 jaar geldig hihihi"...

later meer, eerst kotsen.


lees hier het verslag van Ibunda bij pomgedichten

SELEXYZ SCHELTEMA ALMERE POËZIEPRIJS - BRONS VOOR COBRA



Uit het juryrapport:

"Dit jaar was het thema 'Nacht' de inspiratiebron waar dichters die deelnamen aan de Selexys Scheltema Almere Poëzieprijs 2008 mee aan de slag zijn gegaan.
Een thema wat op diverse manieren poëtisch belicht werd. Opvallend hierbij was vaak toch een wat sombere invalshoek.
In de categorie Volwassenen zijn [sic] er dit jaar een record aantal inzendingen binnen gekomen.
Hadden we vorig jaar een record van 189 gedichten van volwassenen, dit jaar waren het er 221. De jongeren bleven dit jaar echter wat achter qua aantal inzendingen nl. 51 gedichten. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat de kwaliteit van de gedichten van de jongeren wel van een zodanig hoog niveau was dat het de jury verrast heeft.
Ook dit jaar heeft de Almere Poëzieprijs buiten de grenzen van de provincie Flevoland zijn weg weer gevonden. Onze zuiderburen uit België waren weer goed vertegenwoordigd, zowel in de categorie jongeren als volwassenen maar de verste inzending kwam dit jaar ut Curacao. (...)

3e prijs categorie volwassenen - ex aequo:

mulisch baby - ich habe angst van Max Lerou

Ik ben vannacht jouw toevluchtsoord van Bert Deben

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Almere Poëzieprijs zijn twee dichters op de derde plaats geëindigd. Qua puntentelling kwamen zij gelijk uit en ook de motivatie voor de keuze van het gedicht bracht geen duidelijke winnaar. Dus de eerlijkste manier is dan om de 3e prijs twee keer uit te reiken.

mulisch baby - ich habe angst van Max Lerou is kort en krachtig. De sfeer is hard en pakkend. Het is een rauw gedicht dat vragen oproept, net zoals de titel. Wat gebeurt er, wat is de context?

Ik ben vannacht jouw toevluchtsoord van Bert Deben beschrijft in mooie zinnen de one night stand. Het gedicht toont in de eerste strofen een zekere geborgenheid om daarna met een mooie uitsmijter te komen in de laatste twee zinnen, die het beeld doen kantelen
en het gedicht ook een tikkeltje weemoedig maken."

De eerste prijs ging naar Vicky Franken met het gedicht 'Ruiters'. Wat cobra betreft volkomen terecht.
Dat de podiumprijs voor Sunsation ook naar haar ging leek mij minder logisch; duidelijk was echter al voor aanvang dat cobra het dit keer kon vergeten...twee jaar achtereen dezelfde laten winnen was voor de organisatoren van Sunsation duidelijk geen optie; nu moest er diep getast worden in de buidel gemeenplaatsen nadat Vicky haar gedicht keurig en zonder stotteren van papier had voorgelezen: ingetogen was het toverwoord.

Het zij zo...toch was het netter geweest wanneer de dames en heren organisatoren tevoren hadden meegedeeld dat de podiumprijs niet twee maal achtereen aan dezelfde dichter wordt vergeven.
Misschien dat ze dat volgend jaar in de spelregels willen opnemen?

mulisch baby - ich habe angst

bij de buren slaat de klok
het uur onrust - even verderop
schreeuwt een moeder heil hitler
bij het ochtendorgasme

pas in de middag wordt ze anti-duits
eerst moeten ze nog de hond afknallen

ja er ligt een mooie dag
in het verschiet

©max lerou

De prijs winnende gedichten zijn binnenkort hier te lezen.

donderdag 22 mei 2008

Selexyz Scheltema Almere Poëzieprijs 2008


Almere_poezieprijs_2008 De genomineerde gedichten van de Selexyz Scheltema Almere Poëzieprijs 2008 zijn bekend!

Op 22 mei vindt om 20.00 uur de prijsuitreikingavond plaats in filmtheater Cinescope, Schrijverstraat 2 in Almere. Deze avond wordt gepresenteerd door de dichter van de zapgeneratie Quirien van Haelen.

contrastaal


de pijp kan wel naar maarten
zo lang al leeg de kop koud
en toch schreeuwen van
kusmeklotenpoëzie

die doorgeprikte tongblaar van een
aarshaarluis en de kolossale kringspier
verlammende kontkorstkromtaal
kakelende cyste zonder pus staan
bij het volk toch gewoon als
windbuil bekend

©obra
herschreven 20 mei 2008

zondag 18 mei 2008

CLOBAL WARMING - ZOU HET AL DOOIEN IN DEN HAAG?

Vanaf de Houtrustbrug tot en met Medisch Centrum Haaglanden en van Beeklaan, tot Zoutmanstraat was de boel afgezet; zijstraten geblokkeerd, overal ME, helikopters boven de stad, beraad in IJspaleis, bovenin het Torentje brandden alle lichten.

Bij de ingang van galerie Haags zware bewaking; Marcello en Els hadden poortjes laten plaatsen; vrijwillige 'oortjes' die normaal gesproken bij een nu uitgestorven Paard van Troje het ergste tuig buiten de deur houden, moest ik nu toestaan mij op plaatsen te laten betasten waar anders uitsluitend een Ibunda en alleen Ibunda toegang heeft.

Eenmaal binnen bleek de toestand bijzonder ontspannen; Bontebal lag met zijn hoofd in de ruime schoot van moeke Vonk die op haar beurt glunderend om zich heen keek om te controleren of iedereen wel door had dat zij het liefje van de grote voormalige was.

Enig rumoer ontstond nadat Bontebal was aangekondigd maar niet in staat leek zich uit Vonk te bevrijden; Karel Kanits moest er aan te pas komen om de twee uit hun vacuüm los te rukken maar daarna gebeurde er iets waarover in Den Haag nog tijden zal worden nagepraat.

Bontebal kwam met twee gedichten uit het eerste kwartaal van de vorige eeuw waarin hij zijn onvoorwaardelijke vriendschap met cobra bezong. De zaak was muisstil na het eerste gedicht, bij het tweede lieten eerst de dames hun tranen de vrije loop waarna de heren, eenmaal bij het 'zijn onbaatzuchtig lijden heeft mijn pen de vrije loop gegeven' zaten te janken alsof ze collectief waren geïnjecteerd met het sentiment van de hema...zo zwanger van liefde zal een literaire borrel niet vaak meer worden gestookt.

Zojuist, even na negen uur, hebben we gezoend...ok ik moest wel even zijn tong van tussen mijn tanden bijten, maar hé, het bleef een zoen, weliswaar met de smaak van ijzer, maar een zoen niettemin.

verslag met bewegende beelden bij hagazine

UITNODIGING AAN COBRA ONTAARDT IN TERREUR DREIGING - OPNIEUW IN OPSPRAAK: HAAGS CDA-GEMEENTERAADSLID WIL VONK KIEST VOOR INTIMIDATIE EN BEDREIGING

Het ziet er niet best uit voor uw Cobra lieve vriendinnen en vrienden:
"Ik weet waar je huis woont", "Be prepared" en " Zodra ik zijn kop zie, geef ik er een beuk tegen".

Vrienden adviseren wel eens: 'laat lullen joh, de pisbroek heeft van eenzaamheid niets beters te doen en hij is toch volstrekt ongevaarlijk', maar daar maak ik dan toch bezwaar tegen.
De schuimbekker is wellicht niet tot veel meer in staat; het zijn de malloten die zich rondom hem verzamelen waarover ik mij enige zorgen maak.

De dragonder van het CDA met name heeft al eerder onfrisse taal richting Cobra geuit...een klein legertje (ex-)verslaafden zou ze wel eventjes bij Cobra langs sturen; nu valt op het neuzeltje, naast de nieuwe bedreiging aan het adres van mijn zoon en ik, te lezen dat er een knokploeg van vrouwelijke body-guards wordt samengesteld:

"Wanneer jullie toch gaan, dan ga ik mee. Zullen we eens zien of het een feestje wordt of niet."
Geplaatst door: Wil Vonk | 13 mei 2008 om 16:05

"Ik bied me aan voor als het nodig is en je kunt er iets aan hebben: ik ben niet groot, maar wel sterk, kalm en ervaren in publieke debatten.... Heb er een periode kunst van gemaakt om vervelende mannen aan te pakken op een manier die nèt wat vervelender was dan zij waren, gewoon maar nèt even, maar je begrijpt dat dat flink vervelend kan zijn als zo'n man zelf flink vervelend is, maatwerk, om maar zo te zeggen. En naarmate ik ouder wordt vind ik het steeds minder erg om voor gek te staan, dus zou het zomaar ook een sketch kunnen worden die leuk is."
Geplaatst door: Marijke | 13 mei 2008 om 21:50

"Nou Wil.....moeten we mee als bodyguard, als breedbeeldhouwuhr?"
Geplaatst door: Mo | 14 mei 2008 om 0:03

Waar zijn de tijden gebleven waarin dichters elkaar nog met gedichten om de oren sloegen? Het is toch eigenlijk bij de wilde beesten af lieve mensen...Cobra wijdt zich aan poëzie, wint slam na slam, staat alleen al dit jaar in minstens vier jaarfinales, terwijl hij keer op keer wordt bedreigd door een groepje terroristen van het gristelijk front. Uit zulke bedreigingen tegen de trekpop van Kay vd Linden en je hebt gegarandeerd een arrestatieteam in je hofje.

Cobra kijkt nog wel eens verlangend om naar tijden waarin vredesdichteressen van het IKV met een gedicht de meer humanitair ingestelde christenmens tegen het onrecht en voor de vrede in beweging konden krijgen.
Een verlangen zelfs naar tijden waarin gristelijke politici, ik noem een Schakel, zich op haast literaire wijze en zonder spiekbriefje, konden meten met de grootste woordkunstenaars.
Nu moet de gristenpolitiek het stellen met een moeke die, de taal onmachtig, de kant kiest van terreur.

Dat Cobra gewoon werd uitgenodigd door de organisatoren van de literaire borrel wordt gemakshalve genegeerd.
Het is de articulatie van het onfatsoen.

PROTHESE PAULTJE - EENMALIGE BIJDRAGE VAN HAAGS FENOMEEN

De koffers zijn nog niet eens uitgepakt of de ene primeur volgt alweer op de andere. Eerst bij www.pomgedichten natuurlijk het nieuws dat heel letterland op zijn kop zette, nu bij Cobra.
Het Haagse fenomeen Prothese Paultje, pépé voor ingewijden, heeft zich gemeld...
"(...)Voâh ene keâh max, d'r wogt nâh zoveel kankâhzooi over mèn beweerd, dat kennik as rashagenees niet over mèn kant laten gaan.
Je heb toch zo'n literère (spreek uit als wijlen Johnny van Doorn dat gedaan zou hebben) sait? Hieâh hebbie een gedichie...pleur dat er maar op...dat ze begrèpuh wie of dat ik ech ben".

U begrijpt, een verzoek van Prothese Paultje kan ik niet negeren.
We hebben het hier over een Haags fenomeen, de man die onlangs nog werd onderscheiden met de gouden afstandsbediening, een geste van het Christelijk Dieren Asiel... om zo'n man kan ik niet heen, om zo'n man wil ik ook niet heen.

Laten we hopen dat hij nog eens de keerlus van zijn brein inslaat en ons opnieuw met een poëem verblijdt. Maar vandaag dan wat ik alvast het debuut van de maand noem, een gedicht dat elke andere dan de Haagse tongval op slag dichtklapt:



prothese paultje

een ieder die mij ken
weet dat ik aardig ben
maar ze motten echt niet
aan me katten kommen

ik sla ze de tyfus
die honden met een barkruk
of een bierfles
kan me niet verrotten
dat ze maar begrijpen
wat of dierenliefde is

verder ben ik lief en zach
ik luistert zelfs naar bach

©pépé

EXTRA EXTRA - LETTERLAND TRILT OP HAAR GRONDVESTEN - POMGEDICHTEN HEEFT DE PRIMEUR - NU OOK BIJ COBRA

Zij die de kwestie gevolgd hebben weten dat geen moeite hem teveel was; één en andermaal stond de gevierde dichter en vermaard jurist, uit Mokum of all places, aan het wiegje van menig in zijn persoonlijke kraamkamer uitgedokterde vredespoging en dan nu, na wat een eeuw lijkt te hebben geduurd misschien wel het meest spraakmakende nieuws uit letterland van dit millennium...waar anders dan bij www.pomgedichten:

Nieuws : 'MULISCH BABY' STEM MAX LEROU - STEM V6 – MET AANBEVELINGEN VAN POMGEDICHTEN EN NAAR WIJ VERNAMEN ZELFS VAN ADRIAAN BONTEBAL
Gepost door Pom Wolff op 2008/5/12

STEM MAX LEROU - STEM V6 – MET DE AANBEVELINGEN VAN POMGEDICHTEN


"‘Ik heb wel een paar dingetjes gehad met max maar de kwaliteit van het genomineerde gedicht is zo hoog dat ik wel mijn stem aan max moest geven’ – mochten wij zojuist optekenen uit de mond van adriaan bontebal – poëziekenner, vrouwenkenner, weblogger, hagenees en collega dichter van onze MAX LEROU.
Met deze aanbeveling hebben wij van pomgedichten zojuist ook onze stem uitgebracht op het gedicht V6 – het gedicht dat ook al zo hoog scoorde in onze moederdagpoll. Een aangrijpend gedicht dat wij graag nogmaals willen afdrukken. een gedicht dat naar onze mening "Selexyz Scheltma Almere Poëzieprijs 2008" - prijsuitreiking 22 mei - zeer verdient.
De stemprocedure is erg eenvoudig. U vult uw naam in en u vult uw mailadres in en voorts geeft u uw stem aan V6 categorie volwassenen."

© pom wolff


mulisch baby - ich habe angst

bij de buren slaat de klok
het uur onrust - even verderop
schreeuwt een moeder heil hitler
bij het ochtendorgasme

pas in de middag wordt ze anti-duits
eerst moeten ze nog de hond afknallen

ja er ligt een mooie dag
in het verschiet

©max lerou

VRIJDAGNAMIDDAG 16 MEI - M.A.F. - O.A. VOORPROEVEN VAN COBRA'S JAARFINALE

GET INSPIRED by Marcello's Art Factory / Galerie HAAGS
portraits - commissions - workshops - clinics - lessons - artevents (+31)703634047

Inspirerende persoonlijkheden...Els en Marcello van Galerie Haags .
Brengen regelmatig lieden bij elkaar die op basis van hun discipline, of het ontbreken daarvan, niet vaak dezelfde koelkast delen.
Vrijdag 16 mei gebeurt het...om een uurtje of half vijf gaan de literaire borrels weer van start met o.a. een voorproefje uit het nieuwe programma van Cobra.
Binnenkomen verplicht tot niets maar er mag gedronken worden.
U-SLAM 7 MEI - DE UITSLAG - LAATSTE NIEUWS: MAX LEROU OP SHORTLIST SELEXYZ SCHELTEMA ALMERE POËZIEPRIJS 2008

Zinderend, bloedstollend, hilarisch, de leukste van het jaar...het gonsde van de superlatieven na afloop van de laatste voorronde van U-slam.
Finale: Max tegen Mara, is er niet een schoenenwinkel die zo heet? Maxmara?
We stonden soms keihard op elkaars tenen...nieuwe schoenen kunnen we nu wel gebruiken.
Uiteindelijk mocht Cobra de poty pakken maar dat had zeker wat te maken met de tegenstand die Mara bood. Ze dwong uw Cobra naar de verste uithoeken van het immense slam-moeras.
Een verslag volgt binnenkort op de site van het Poëziecircus.

Cobra nu in voorbereiding voor een aantal jaarfinales met uitzicht op een plaats bij het NK-slam 2008: Rotterdem Slem op 24 mei; U-slam 4 juni, 28 juni Amsterdam Festina-Lente. De datum voor Innocent - slam in Hengelo is nog niet bekend.


Almere_poezieprijs_2008 Kwam deze week nog dit bericht binnen:

Beste.....(10 namen; omdat ik niet weet of de andere genomineerden prijs stellen op bekendmaking van hun identiteit, laat ik ze weg)




Gefeliciteerd!

De jury heeft jullie gedichten genomineerd voor de Selexyz Scheltma Almere Poëzieprijs 2008.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden op donderdagavond 22 mei in zaal 2 van het Filmtheater 'Cinescope', Schrijverstraat 2 in Almere Stad.

Jullie worden vast uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn, misschien om een prijs in ontvangst te nemen maar ook om jullie gedicht daar voor te dragen en zodoende wellicht de Podiumprijs (een optreden op het poëziefestival " Sunsation" in juni 2008 en een optreden tijdens de Cultuurnacht Almere op 13 september as.) of de Publieksprijs in de wacht te slepen.

Deze week ontvangen jullie nog een brief van mij met alle verdere informatie (bv. welk gedicht genomineerd is).

Ik hoop jullie in ieder geval de 22ste te mogen begroeten.

Vriendelijke groet,

Relinde Kristel
Bibliotheek Almere

SLAM GEDOE

SLAM GEDOE - VANAVOND BIJ POËZIECIRCUS - UTRECHT

Eerstvolgende U-SLAM:
7 MEI 2008, 20.00 uur
THEATERCAFÉ DE BASTAARD
Jansveld 17, Utrecht

Jury in mei: Gina van den Berg (Poëziecircus), Roland Fagel (SLAU), Liesbeth Lagemaat (dichter).

LÄCHELT DA EINER? 6 MEI 2002

kugel
in der glatze
auw!
das tut weh

klammheimliche freude?

ach nee

17 MEI BOEKPRESENTATIE LOGZWERVER

17 MEI BOEKPRESENTATIE LOGZWERVER - OPEN DAG BIJ BIKERS KATTUK - EXTRA: BIKERS AGAINST CHILD ABUSE -



Logzwerver bericht:

Bij de motorvereniging easy riders kattuk in Katwijk, open dag van 12:00 tot 17:30.
Met ElBee(rock cover band), kraampjes met van alles, eten, drinken, een stand van BACA (Bikers Against Child Abuse) waar voorlichting gegeven wordt over BACA en de doelstellingen. En natuurlijk de presentatie van Zwerver's motorgedichten boek "met mijn kater achterop".
Het boek zal er ook te koop zijn. Gesigneerd als je wilt.

paard van troje

paard van troje - de nieuwe versie speciaal voor juf wilma en juf corine

Cobra maakt een diepe buiging voor de twee vrouwen die samen twee jaar lang mede hebben bijgedragen aan de opvoeding van mijn kind.
Lang, veel te lang, moesten ze wachten op de boekjes die ik hen al maanden geleden beloofde...nu dan eindelijk, dames...ze zijn binnen.

Persoonlijk zou ik de Bagijnenstraat overslaan, je mist er niets aan...het stinkt er naar pis en de straat zelf is niet om aan te zien, verder is de wandeling immer nog de moeite waard.

Voor jullie, lieve dames, alvast de nieuwste versie:

paard van troje

ondergronds ontkiemt
de smaak van de winterrevolutie
gestampte pot voor schoft en schooier

boven de dampkring
vliegen nonnen mee
op de rug van pegasus

op de dansvloer
kikkervisjes die trots
hun eerste beentjes tonen

©obra - 2008

uit: Poëtisch Den Haag
Uitgeverij kleine Uil
isbn 9789077487389

FEEST IN STAD EN LAND - ER IS EEN NIEUWE BUNDEL VAN ALEXIS DE ROODE




Beste liefhebber,

Komende zondag is het Culturele Zondag in Utrecht. Na zeven uur is de pret echter in heel Utrecht afgelopen. Heel Utrecht? Nee, in café Hofman op het Janskerkhof begint het feest pas! Poëziecircus "Stad en Land", 20.00 uur, met de plechtige inwijding van mijn nieuwe dichtbundel Stad en Land. Er zal chamgpagne zijn.
Na afloop is de bundel te koop en ik zal natuurlijk genegen zijn te signeren. Zorg dat je erbij bent!



Zie voor meer info www.alexisderoode.nl en www.poeziecircus.nl.
Hartelijke groet en tot zondag, Alexis
PS: zondag 20 april, 20.00 - 22.15 uur, Café Hofman, Janskerkhof 17a, Utrecht. Wees op tijd, het wordt druk.