- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

donderdag 8 januari 2009

ALLEMANSVRIEND BRUINJA BLIJ MET STEUN VAN HAAGSE CRIMINEEL: PROTHESE PAULTJE DONEERT STEUNKOUS - ELDERS: NIEUWE MALVERSATIES BIJ ZEVENBERGEN

Hoog bezoek ontving hij vandaag, de dreigmongool Bontebal. De dichter met de bruine tong in eigen persoon, u weet wel, de tikkeltje domme man die in literatuur een dienstmededeling leest, de man ook die elke dichter van Nederland bakken geld in het vooruitzicht stelt, als je in Breukersnaam maar op hem stemt, de grote bruinwerker himself tikketikt vandaag bij prothese paultje:

"Dank voor je stem. Mag ik je in de steunlijst opnemen?
Alle goeds,
Tsead"

Ja zo gaat dat mijn schatten. Twee jaar had meneer bruinsma de kans zich uit te spreken tegen de niet aflatende stroom doodsbedreigingen door Bontebal geuit.
Heeft u hem gehoord? Ooit een vermanend woord van hem gelezen? Zo van: 'nou nou Bontebal, zou je dat nu wel laten staan? Dat zijn geen fraaie zinnen hoor, zo met al die aankondigingen van knokploegen dit en ik weet waar je huis woont dat. Probeer het eens met een gedicht zoals die Lerou telkens wel doet. Dat kan jij toch ook, of...?'

En dat Bontebal uit diep respect voor de aanstaand dichter des vaderlands dan beschaamd al zijn dreigementen wegneemt, excuses maakt en met sprankelende poëzie de wereld versteld doet staan?
Nee he... is niet gebeurd.

Nooit een mening maar dan wel ineens, uit het niets, tadaa, tsead de bruin ter page van de prominente CDA-er Bontebal...'dank je voor je steunkous'
Gadver.

Ondertussen zitten ze bij VanFaassentotZevenbergen ook niet stil.
Te schijterig ons rechtstreeks te benaderen werd de jongens en meisjes van het project Poëzie op Potjes gevraagd een berichtje door te sturen:

'Beste poezieliefhebber,

Op verzoek van de Stadsdichter sturen wij u (als deelnemer aan ons project Poëzie Op Pootjes) onderstaand bericht door.
Gelieve uw eventuele reacties rechtstreeks te sturen aan info@stadsdichter.nl. De R.G. Ruijs Stichting heeft hier geen verdere betrokkenheid bij.

Met vriendelijke groet,
Robert-Jan Rueb'

Wel u weet, Cobra is de beroerdste niet. Zo ging ik vanmiddag eens op bezoek bij de VanFaassentotZevenbergentjes. Een heel rijtje Jehova's kwam ik er tegen.
Zoals dat gaat in de residentie, applaudisseert men er braaf en beschaafd.

Wat wel curieus is; in zijn heilig streven de burger bij de poëzie te betrekken was er nooit een reactieknopje te bekennen op de site van de voormalig punk uit Rhenen.
Nu dan wel?

Wat zal ik zeggen...er is een reactieveld ter grootte van een likkoekje. Daar mag u
een paar maal zachtjes met uw tong overheen.
Niet dat uw geteem meteen verschijnt. Nee, meneer VanFaassentotZevenaars gaat er eerst met een wattenstaafje langs. Even controleren of u wel van het goede dna bent.
Eenmaal goedgekeurd glinstert uw slijmspoor voor iedereen zichtbaar.

Uw Cobra heeft er vanmiddag even zijn tong uitgestoken maar het druppeltje speeksel dat er per ongeluk vanaf viel was al opgeruimd nog voor het kon verdampen.

Geen opmerkingen: