- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

donderdag 22 januari 2009

met haagse stadsdichter alle dagen herfst en nooit een paddestoel - grauwzone breidt zich uit naar rotterdam - woorddansers vaarwel

He Max,

Woensdagavond 28 januari presenteren we onze 2e dvd met 010 poetryrock en dragen we het stadsdichterschap van Rotterdam over. Ook het afgelopen jaar zijn er weer zes stadsdichten met filmclips gemaakt. Hieronder alvast een van de resultaten: Vrij en Blijvend
de WoordDansers i.s.m. VJ Vlot.

De presentatie is vanaf 20.30 uur in het bibliotheektheater in Rotterdam. Je bent van harte welkom! De entree is vrij.

Jeroen

De Woorddansers dragen het stadsdichterschap over aan Jana Beranovà. Zij zal bij Tjitske Jansen wel in de smaak vallen en een segment van de Rotjeknorse bevolking op haar knorrige wenken bedienen, deze dame van het grote verlangen:

Tegen de lente geeft de aarde geur af.
De weide, op plekken bedekt met
opgedroogde halmen, is vol
verlangen. Hoogste tijd.
(uit: wederkeer; 1996 Jana Beranovà)

Een bejaarde dame zonder vuur. Hoe anders dan een Simon Vinkenoog, die wij nog immer mogen waarnemen, dansend in de straten van zijn geliefde Jordaan.
Met een diep respect voor de stokoude mens, voorwaar het valt verdomme niet mee de dood zo lang te slim af te blijven; uiteindelijk een verloren strijd, praat me er niet van maar toch...we mogen vaststellen dat we Jana niet zo snel swingend in de Witte de Withstraat tussen het aan de koopgoot ontsnapte publiek zullen aantreffen.

adieu woordswaffelaars

den haag huilt mee
o wee o wee

hartverscheurend
en nota bene
zonder zicht op
stadsdichter twee

o wee o wee

©obra



Geen opmerkingen: