- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

woensdag 28 januari 2009

ZESDE DICHT SLAM RAP BARST LOS



Dicht Slam Rap is een wedstrijd tussen dichters, slammers en rappers, die jaarlijks op gedichtendag plaatsvindt in Boxtel. Elk jaar verschijnt er gelijktijdig een bundel met daarin de uiteenlopende stijlen die ze hanteren.
De bundel Dicht Slam Rap 2009 zou je kunnen typeren als een mozaïek van woorden, als een smeltkroes van dichtstijlen. In de bundel staan gedichten van dichters met naam op de Nederlandse dichtpodia en van aanstormend talent. Onder meer van Pom Wolff, Arnoud Rigter, Max Lerou, ACG Vianen, Casper Fioole, Kila&Babsie, Gijs ter Haar, Daan Doesborgh, Jee Kast, Tom van Popering, Marjolein Borgers, Doeko L. en Ellen Deckwitz.
Plus nog 25 andere dichters.

Twaalf dichters en een rapper telt dit jaar de lijst van optredenden voor de Dicht Slam Rap Boxtel donderdag 29 januari. Zoals altijd wordt de feestelijke finaleavond van deze Boxtelse dichtwedstrijd in restaurant En Garde! in Boxtel omlijst met de uitgave van de nieuwe Dicht Slam Rapdichtbundel en exposities rond gemaakte posterontwerpen en kunstwerken.

Tijdens de avond ook een gastoptreden van juryvoorzitter Gijs ter Haar, op dit moment de nummer 2 van Nederland op de slampodia, plus een optreden van de Brabantse belofte Nic Castle uit Den Bosch. Dit laatste in samenwerking met de Kunstbende Noord-Brabant.

Winst in de Boxtelse finale levert, naast 150 euro, ook dit jaar weer een ticket op voor de halve finale van het NK Slam. Enkele deelnemers van dit jaar stonden in december nog op het NK Slampodium. In de Boxtelse finale ditmaal Sieger Baljon (Amsterdam), rapper Mohs Volke (Amsterdam), Martin Beversluis (Tilburg), Casper Fioole (Utrecht), Jee Kast (Brussel), Maaike Haneveld (Utrecht), Max Lerou (Den Haag), Danny Danker (Roermond), Pom Wolff (Amsterdam), Ronny Dijksterhuis (Eindhoven), Kila&Babsie (Arnhem/Utrecht), Doeko L (Den Bosch) en Ad van Schijndel uit Heeswijk-Dinther.

De zesde dicht-Slam-Rap belooft opnieuw een gloedvolle dichterlijke avond te worden vol kwaliteit en spektakel.

De bundel Dicht Slam Rap 2009 kan besteld worden bij de betere boekhandel en met name boekhandel Elckerlijc in Boxtel en via de website van Uitgeverij Waterstof

Geen opmerkingen: