- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

woensdag 18 februari 2009

BREAKING NEWS - POM WOLFF BESPREEKT DROOG - 'nieuwe bundel bart fm droog dramatisch slecht' - OOK PEPPELENBOS PRUIMT HET NIET: "KUIPEN VOL FLUIM"

















rottend turf

drenthe

ach mijnheer
het komt uit drenthe
dan weet u het wel

turflucht en achterdocht
mag ik het zo voor u samenvatten

verder niet kwaad
en soms wel nuttig

© pom wolff


Hij moet wel in een uitzonderlijke bui van
grootmoedigheid hebben verkeerd, de beheerder van drie miljoen hits toen hij besloot het laatste bundeltje van de negorijdichter Droog te bespreken. Van een man die uit gewoonte zijn voeten zeer behoedzaam neerzet wanneer hij zich langs de overdaad aan drollen door letterland verplaatst, zou je verwachten dat hij bij het eerste waarnemen van Bart's verse dampen schielijk een straatje om zou gaan.
Maar nee, hij leende een zakdoekje van Ibunda en raapte onverschrokken het onwelriekende prutje van de inmiddels doodstille straat.
Eenmaal thuis zette hij zich aan het lezen.

Drie minuten later had hij het uit en tekenden zich al de eerste contouren van een welgemeende recensie af.
Wanneer wij zuster Bettie (die hem oogluikend had toegestaan de VU uit te glippen voor een ommetje met zijn favoriete dichteres) mogen geloven, had Pom het binnen een half uur na zijn terugkeer in het bed op de VIP-afdeling, waar hij al zo lang voor guigelton wordt behandeld, on-line gezet.
Cobra wil u het resultaat van zijn heroïsche exercitie natuurlijk niet onthouden en plaatst hier Pom Wolff's pennevrucht integraal. Bij Simon - de man verdient een standbeeld voor zijn moedig optreden.


Nieuwe bundel Bart FM Droog dramatisch slecht

Nou als u eens geen zin heeft in poëzie lieve lezer en in drie minuten klaar wilt zijn dan bladert u
even door de nieuwe bundel van Bart FM Droog. En ja hoor wie zagen we bij de presentatie weer eens erg zijn best doen – het boven zichzelf gegroeide hoofd van BRUINJA. De lamme en de blinde. Ach ja je moet wat. Een hele presentatie, 10 mensen in de boekwinkel, waaronder een van www van ons. zeggen en schrijven 4 bundels verkocht zo werd mij gemeld. Een echt feestje.

Zonder de hele bundel hier te bespreken maar om u toch een indruk te geven van het literaire talentje in droog – deze drenthse NEPPER, de door de stad emmen niet erkende stadsdichter – bespreken we maar eens het prachtige gebeuren op bladzijde 12 van de bundel 'Veldheer en andere liefdesgedichten': ‘Veldheer 1’ mogen we lezen en “waar is mijn paard?”. Nou wolluf zult u zeggen waar blijft het gedicht? welke mooie regels en strofen mogen we nog verwachten op bladzijde 12. moet ik u toch zeggen dat we klaar zijn op bladzijde 12. we genoten van de kortheid van de dichter die naar wij vermoeden met het gedicht refereert aan het kapseltje dat dichter zich heeft aangemeten. mulo drie niet gehaald maar overal een mening over schreven we eerder. Het is het nivo van weesp zeg maar – belletje trekken en lachen maar.

en zo gaat het door – bladzijde 19 heel veel wit en lachen jongens lachen: “Trouwen met onbekende vrouwen/al beviel die ene keer me zeer.” en we zijn weer klaar. De titel zal ik u niet besparen – ‘dat doe ik niet meer’. we komen nog een gedicht ‘kloten’ tegen – u leest het zelf wel. dichtje geeft in de titel een correcte samenvatting en waardering van het gedichtje. En wat uw recensent betreft van de gehele bundel. Elk woord dat je aan deze bundel besteedt wordt ook vuil.


© pom wolff

Inmiddels heeft ook de bekende Groninger uitgever en publicist Coen Peppelenbos zich over de broddel van Droog uitgelaten:

"Kuipen vol fluim

Stel dat je Veldheer en andere liefdesgedichten, de nieuwe bundel van Bart FM Droog zou willen samenvatten aan de hand van één woord per gedicht, dan kun je de volgende reeks krijgen:
‘dood, paard, excrementenland, zelfmoordenaars, rotting, neuken, geile, lust, trouwen, fuckin’, kut, klootzak, fuckin’, dood, massagraven, oorlog, vreemdeling, gesneuvelden, naait, pleuren, dood, Godverdomme, mafkezen, bloed, liefde, gadverdamme, Emmen, verrot, verdomme, godverdegodverdegodver, dril, klankskeletten, klieft, stierf, beton, vloeken, wraak, wijn, sterven.’

Iemand die zo veel over dood schrijft, zou toch iets verder moeten komen dan deze krachteloze reeks vloeken."


De complete bijna dodelijke recensie met net dat vleugje goodwill dat voorkomt dat patiënt definitief naar gene zijde overgaat leest u hier.

Met dank aan Adriaan Briene voor diens toestemming de foto 'rottend turf' hier te plaatsen.

Geen opmerkingen: