- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

maandag 23 februari 2009

LIJKENPIKKERIJ ANNO 2009 - COBRA ONTMASKERT: BART FluiM DROOG - NEGORIJDICHTER LEENTJEBUURT BIJ JOHNNY the selfkicker VAN DOORN

U kent Bart FluiM Droog?

Meneer heeft een allerwegen slecht ontvangen bundeltje laten uitgeven; we herinneren ons o.a. de 'heroïsche exercitie' van Pom Wolff en de 'kuipen vol fluim' van Peppelenbos.
Noem het intuïtie...cobra bladerde nog eens wat in die verzameling opgewarmde woordjes van de negorijdichter en jawel hoor...op blz 21 een stuitend, ja weerzinwekkend voorbeeld van schaamteloze lijkenpikkerij.

Hier meurt een prutje met de anorectische titel -de mooie jongen en...-
De laatste regel daarvan is een beroemde; een onsterfelijke zin, een hem typerend op zichzelf staand gedicht uit het oeuvre van de illustere in 1991 overleden Johnny the selfkicker van Doorn:

kom toch es klaar klootzak

De toevoeging van het woordje -jij- door de literaire zakkenroller Droog maakt het schaamteloze er niet minder schaamteloos om...eerder lijkt het een bewuste poging diefstal te maskeren.
Het zou hetzelfde zijn wanneer je luceberts' -alles van waarde is weerloos- leent als -alles van waarde is erg weerloos- .

En dat uitgevertje Breukers is natuurlijk zwaar medeplichtig.

Wat zouden de erven Van Doorn hiervan vinden?
Yvonne zeg jij es wat.

3 opmerkingen:

marc tiefenthal zei

Beneden de Moerdijk was ene H. Claus, Hugo zeg maar, ook bedreven in pikkerij, op lijken dan wel als kannibaal op levende lijven. Hij noemde dat 'gewoon intertextualiteit'. De intellectuele eerlijkheid gebiedt, net als de wet op het auteurrecht, dat je de naam, minstens die, van de auteur vermeldt waar je bent gaan lenen. En dan nog leenrecht betalen....

max lerou zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
max lerou zei

leenrecht betalen Tief?
die Droog is volgens mij zo brutaal je shag te stelen en je dan te vragen er een voor hem uit te draaien

onderwijl rolt hij nog even je aansteker