- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

donderdag 19 maart 2009

dekselse nachten in texel






en de liefde zal balanceren op het lentepunt
als wij ons kussen, kussen delen, delen kussen


Eerste Texelse Nacht van de Poëzie, 20 maart 2009

Aart van den Brink (Texel)
Theun de Winter (Texel)
Karin Beumkes (Texel)
Sieger Baljon (Amsterdam)
Peter M. van der Linden (Dordrecht)
Pom Wolff (Amsterdam)
Karlijn Groet (Amsterdam)
roop (Den Haag)
Jee Kast (Hasselt, B)
Gijs ter Haar (Amersfoort)
Max Lerou (Den Haag)


De deelnemers aan de eerste Texelse Nacht van de Poëzie representeren een belangrijk gedeelte van momenteel opkomende dichters in het vaderlandse poëzielandschap, grotendeels hebben ze in de afgelopen jaren gedebuteerd en/of zijn het namen die steeds vaker opduiken in toonaangevende literatuurtijdschriften als Hollands Maandblad, Krakatau, De Tweede Ronde, De Gids, Lava, Op Ruwe Planken, De Brakke Hond enz.

Deze dichters zijn niet bang voor het podium: ze klemmen zich niet angstig vast aan hun spreekgestoeltes, maar laten hun voordrachten een meerwaarde voor hun poëzie zijn. Spanning staat voorop en dat valt te horen, zien en voelen.

Ook de Texelse poëzie komt niet tekort: de aanwezigheid van de Texelse dichters Aart van den Brink, Karin Beumkes en Theun de Winter is een krachtig literair levensteken van het eiland.

De Texelaar Pip Barnard zal het publiek door de avond begeleiden en de Texelse burgemeester, Joke Geldorp-Pantekoek, zal namens de gemeente Texel de avond openen.

De Texelse Nacht van de Poëzie vindt plaats op 20 maart 2009, de eerste lentedag zal tijdens de nacht beginnen. De avond start om 22.00 uur en zal duren tot ca. 2.00 ’s nachts in theater restaurant Klif 12 in Den Hoorn. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door de Texelse dichter en zanger Aart van den Brink.

Geen opmerkingen: