- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

dinsdag 7 juli 2009

DE KOPPENHINKSTEEGSAGA - LEES VERDER OVER GEHEIME DOCUMENTEN EN HANDJEKLAP VAN LEIDSE REGENTEN MET VASTGOEDTUIG - DE STRIJD GAAT DOOR

Het kan geen toeval zijn, schreef ik eerder, overal waar Groen Slinks, u weet wel, die partij van wijnboeren, 'giftransporteurs' en feitenverdoezelaars, zich encanailleert met PvdA, VVD en CDA gaat het liegen, draaien en bedriegen onverminderd voort.

Hebben we in Den Haag al genoeg te stellen met een David Rietveld of Henk Kool, om maar eens twee onbetrouwbare kabouters te noemen, in Leiden kunnen ze er ook wat van.
Lees hieronder over de schoftenstreken van het eerbiedwaardige College te daar...als we het goed begrijpen liegen ze in Leiden zelfs tegen de rechter.

Een vervolg:

Vrijplaats Koppenhinksteeg, nieuwsbrief 25 juni 2009

De ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Allereerst willen alle symphatisanten bedanken die ons de afgelopen weken steunden met hartverwarmende reacties, rake adviezen en gulle giften. Samen staan we sterk!

Verkoop

Na onze glorieuze overwinning bij de Raad van State slaat het College van Burgemeester en Wethouders terug. Het PvdA, GroenLinks, VVD en CDA college heeft een voorlopige koopovereenkomst gesloten met Atrium Vastgoedontwikkeling BV. Terwijl Wethouder van Woensel (VVD) in februari nog beweerde dat er bod lag van 1 miljoen euro en de 4 panden getaxeerd zijn op 680.000 euro, betaalt Atrium slechts 150.000 euro. Dat is 37.500 euro per monument. Er is echter een probleem. Het mag niet van Europa.

Geheime documenten

In de vorige nieuwsbrief berichtten we al over geheime documenten van de gemeente waarop de vrijplaats de hand op heeft te weten leggen. De documenten leveren een ontluisterend beeld op van een ambtenarenapparaat dat geen idee heeft waar ze mee bezig is, politieke sabotage, leugens en bedrog. Met enkele documenten in de hand heeft de vrijplaats het gerechtshof gevraagd het onderzoek te heropenen.

Er zijn ook documenten die door het college nog steeds angstvallig geheim worden gehouden. Zo heeft het college tegen het advies van de commissie voor beroep en bezwaarschriften in besloten diverse stukken geheim te houden. Het gaat onder meer om de exploitatiebegroting en notulen van vergaderingen tussen gemeente en vrijplaats. Dat het college tegen het advies van de commissie in gaat is zeer uitzonderlijk. Men heeft kennelijk iets te verbergen.

Gemeenteraad

De SP heeft inmiddels een spoeddebat aangevraagd. De partij heeft vragen over het in haar ogen enorm lage bod wat de gemeente heeft aangenomen om het complex van de Vrijplaats te verkopen. Daarnaast heeft de SP vragen over nieuw opgedoken informatie over de gemeente en de Vrijplaats uit maart 2008.

Manifestatie

Het spoeddebat staat op de agenda voor woensdag 8 juli en is voor het publiek toegankelijk. Die dag is de laatste gemeenteraadsvergadering voor de zomer. Alle reden voor een nieuwe manifestatie om onze vastberadenheid nog eens te onderstrepen. Afspraak is afspraak, Vrijplaats Koppenhinksteeg blijft! Het is nog niet bekend hoe laat het spoeddebat precies begint. De manifestatie vindt plaats van 18.30 tot
20.00. Daarna kunnen mensen naar de publieke tribune of het debat volgen vanuit de Linkse Kerk.

Actiekalender

Zaterdag 27 juni: 12.00-17.00 Vrijplaatsstand op het Stadhuisplein
Zondag 28 juni: 20.00 Actievergadering, MvdLubbe zaal
Vrijdag 3 juli: 20.00 Voorbereiding manifestatie (van 8 juli), MvdLubbe zaal
Zaterdag 4 juli: 12.00-17.00 Vrijplaatsstand op het Stadhuisplein
Woensdag 08 juli: Manifestatie, Stadhuisplein (18.30-20.00)
Maandag 10 augustus: 09.30 Zitting bodemprocedure, Rechtbank Den Haag
Woensdag 12 augustus: 11.40 Zitting beroepsprocedure, Rechtbank Den Haag

Symphatisanten die in praktische zin een handje willen helpen kunnen zich abonneren op de emaillijst ikhelpmee@koppenhinksteeg.nl

Wat kunt u verder nog doen?

– De juridische procedures kosten ons veel geld. Stort uw gift, groot of klein, op rekeningnummer. 9432856 t.n.v. Leids Weggeeffonds, Leiden en o.v.v. "Verkoop het Stadhuis maar!".
– Stuur deze nieuwsbrief door aan vrienden en bekenden.
– Haal het nieuws bij de bron. Bezoek regelmatig de website.

Geen opmerkingen: