- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

zondag 30 augustus 2009

de messen worden geslepen - 6 september grande finale kargadoorslam - bjorn van rozen en anne van schothorst treden op - hapjes van pandorra

tekst overgenomen van www.pomgedichten - u weet wel, de meest gelezen poëzie-site van Nederland; op weg naar 4 miljoen hits.




DE GRANDE FINALE VAN DE UTRECHTSE KARGADOORSLAM – 1e jaargang 2008-2009

Op 6 september 2009 de grande finale van de Kargadoorslam. Ik kan de finalisten niet beter treffen dan in de woorden die we dit jaar aan de dichters mochten geven – 11 voorronden – 12 finalisten. Oud en jong, gedreven en nonchalant, poezie en performance, gelauwerd en aanstormend. Man en vrouw. een prachtige finale als afsluiting van het eerste kargadoorslamseizoen 2008-2009. Een prachtig vuurwerk. Je moet wel even wat achter je laten om de eerste jaargang van de utrechtse kargadoorslam te winnen. Naar eer en geweten hebben de juryleden Mike platenkamp, Pandorra en Pom Wolff 11 keer moeten kiezen. De twaalfde keer een onmenselijke opdracht. Wie elke adem uit ons weet te persen zal winnen en vertegenwoordigt Utrecht op de NK. Volgend seizoen doen we het over – 12 onvergetelijke middagen van en voor de poezie. In de kelder van de Kargadoor op 6 september de volgende 12 finalisten:






WIBO KOSTER WINT DE DUBBEL IN DE LAATSTE RONDE KARGADOORSLAM #11
Hoe de wereld te bezweren, Een slammer geboren – Het is de eerste dichter die met een prachtige stem je doet geloven dat in proza gedichten schuilen.





Jan Bais winnaar van de 10e editie van de kargadoorslam - een overgetelijke performance - schond elke slamwet.





Tuvit Shlomi speelde haar zeer verzorgde rol als in een eenacter waarin een meisje losgezongen van de wereld zichzelf gevonden heeft. Thema tuvit. jury en publieksprijs #9 voor Tuvit Shlomi





Kila & Babsie. Publieksprijs en juryprijs #8. Het duo is zo op elkaar meerstemmig ingespeeld dat ze een (performance) zijn. Zij zijn van het naieve met limoenen zo professioneel opgediend dat je denkt dat het naief is.





Daan Doesborgh wint #7 innemend, gul gevend, afwisselend, een aanwinst in slammersland om te koesteren. Als iemand peterM van der linden zou kunnen wegvagen dan is het deze DAAN.





PeterM van der Linden wint KarGADOORslam #6
Het is de vervreemding die in een totale ontzetting de uiteinden van je hersenen samen weet te binden om het normale leven weer aan te kunnen. Ontzetting om je eigen ontregeling te lijf te gaan. buiten categorie peterM van der linden!





Daniël Vis - de wijsbegeertestudent aan de UU. de jury sprak over kleine stukjes wereld die hij tot in het hart van de toeschouwer bracht. BELOFTE DANIËL VIS WINNAAR van de KargaDOORslam #5, een verrassende winnaar van twintig jaren.





Ellen Deckwitz EN ACG Vianen winnaars van de eerste slam in 2009 - KargaDOORslam # 4 -
Ellen Deckwitz
Inmiddels dichter die de performance beheerst als geen andere vrouw in Nederland of het zou upperfloor moeten zijn.

ACG Vianen
in de finale stelde hij pure klanken tegenover de poézie zo vreselijk anders dat hij de jury de mogelijkheid ontnam te kiezen. Deze bewust neergezette onvergelijkbare eenheid tegenover de andere 2 finalisten maakte hem tot een winnaar die de jury versloeg.






Max Lerou - een soort gedrevenheid getrokken in de humor om met een wrange lach de wereld tegemoet te treden waaraan hij zijn poezie schuurt. MAX LEROU WINT KARGADOORSLAM #3





David Boelee wint De KargaDOORslam # 2
hoe kun je het gewone zo dramatisch opkloppen dat je zelf gelooft in de absurde wereld die je zojuist hebt opgeroepen.





Jee Kast de beste performer van de middag – een dichter die zich uiteindelijk ontpopt als een waar acteur – drijvend op de poëzie. JEE KAST WINT DE EERSTE KARGADOOR SLAM

Geen opmerkingen: