- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

zondag 29 november 2009

HUGO DE GROOT JAAR: MARE LIBERUM - DE ZEE IS VAN IEDEREEN - ZONDAG 29 NOV: UITGEVERIJ DE WITTE PRESENTEERT BUNDEL IN HAAGSE KUNSTKRING

Nu met voorpublicatie van Cobra's bijdrage

UITNODIGING
DE WITTE UITGEVERIJ PRESENTEERT HAAGS FRIS 06: DE ZEE IS VAN IEDEREEN
Datum: Zondag 29 november
Aanvang: 16.30 uur
Plaats: De Haagse Kunstkring, Denneweg 64, 2514 CJ Den Haag, telefoon (070) 3647585
Entree: Gratis
Presentatie: Harry Zevenbergen
Met optredens van Sel Verhoeven, Jan Bervoets, Geraldina Metselaar, Fred Papenhove, Victor Meijer, David Muiderman, Nomi Ben David e.a.

Op 29 november verschijnt ‘De zee is van iedereen’, een verzameling gedichten, geschreven geïnspireerd op het manifest Mare Liberum van Hugo de Groot.

De bundel
Hugo de Groot schreef dit manifest in 1609, een geschrift over de vrij te bevaren zee en de vrije handel. Het werd gezien als een spraakmakend werk in een tijd van piraten en zeerovers. Het bezorgde hem wereldwijd onsterfelijke roem.
Hugo de Groot stond met Mare Liberum aan de wieg van het internationaal recht. Nu, 400 jaar later, viert de stad Den Haag het feit dat Hugo de Groot zijn Mare Liberum in Den Haag heeft geschreven, in de internationale stad van vrede en recht, zo genoemd vanwege de aanwezigheid van belangrijke instituten als het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties in het Vredespaleis. Hoe kijken Haagse dichters aan tegen de vrije zee?

In deze bundel ‘De zee is van iedereen’ is een doorsnee te lezen van hoe Haagse dichters, ‘echte’ debutanten en al publicerende dichters, tegen de zee aankijken, die eeuwig aanrollende watermassa die gevoelens van vrijheid en natuurkracht oproept.

De reeks Haags Fris
De bundel verschijnt in de debutantenreeks Haags Fris.
In het voorjaar startte de Witte Uitgeverij met deze reeks. Er verschenen toen bundels van Diann van Faassen, Jeroen de Vos en een verzamelbundel. Inmiddels zijn er weer twee solobundels verschenen.

De Witte Uitgeverij
De Witte Uitgeverij is van oorsprong een educatieve uitgeverij, die werkt volgens het publishing on demand-principe. Het uitgeefteam bestaat uit Gerard Brom, Jacqueline Rootveldt en Will van Sebille. Hun liefde voor het algemene boek leidde in 2007 tot het idee om een nieuwe ‘poot’ te starten binnen De Witte Uitgeverij, met ruimte voor algemene werken.
Intussen kent De Witte Uitgeverij een fonds met diverse romans, poëzie, non-fictie-uitgaven en kinderboeken.
Meer informatie is te vinden op www.witte-uitgeverij.nl.

Boekinformatie
Titel: De zee is van iedereen
Samenstelling Harry Zevenbergen en Will van Sebille
Uitgever De Witte Uitgeverij
www.witte-uitgeverij.nl
Aantal bladzijden 102
Prijs € 8,50 (incl. BTW)
ISBN 978-90-78809-98-2
Bestellen www.witte-uitgeverij.nl (bestelnummer WUPOHF0004) of via de boekhandel

Geen opmerkingen: