- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

maandag 22 februari 2010

de koppenhinksaga - vrijplaats draait door

Beste vrienden en vriendinnen van Vrijplaats Koppenhinksteeg,

*Geef je op voor het sms-alarm, door een reply te sturen met daarin je mobiele telefoonnummer*

Vanaf afgelopen zaterdag mag vrijplaats Koppenhinksteeg van de rechter ontruimd worden. Het is vooralsnog onduidelijk of en wanneer burgemeester Lenferink de vrijplaats leeg wil laten trekken door de sterke arm der wet.
Op zich heeft hij nog wel even de tijd. Het ontruimingsbevel is namelijk een jaar geldig en het complex dient pas op 1 juli 2010 overgedragen te zijn aan aan het Leidse Atrium Vastgoedontwikeling BV.

Sommige politici verwachten dat burgemeester Lenferink de vrijplaats niet voor de verkiezingen op 3 maart zal laten ontruimen. Een ontruiming voor die datum zal namelijk de VVD in de kaart spelen die zich dan kan profileren als bewaker van orde en tucht. En dat zou de verkiezingen kunnen beïnvloeden.
Het zou ook kunnen dat Lenferink de ontruiming uitstelt totdat er een nieuw college zit. Maar het zou ook niet verbazen als de vrijplaats in de aankomende dagen wordt ontruimd. Niemand weet 't, behalve Lenferink.

Een ontruiming zal hoe hoe dan ook gepaard gaan met onrust en zal het probleem niet oplossen. De organisaties in de steeg zullen op zoek moeten naar andere ruimtes en dan begint het gedonder weer van voren af aan. Het is de hoop dat de politiek dit ook inziet en alsnog met de vrijplaats om tafel gaat om tot een realistische oplossing of alternatief te komen.

In de tussentijd draaien wij gewoon door. In de afgelopen dagen speelden allerlei bands in de Linkse Kerk en Bar&Boos. De opkomst was hoog en de sfeer ondanks alles goed. Verder houden wij de vrijplaats 24 uur per dag bezet. Hierbij is alle hulp welkom. Kom langs en schrijf je in voor het bezettingsrooster! Of wip even binnen voor een kop koffie of thee en verneem het laatste nieuws. De Linkse Kerk is overigens elke avond van de
week geopend. We hopen je snel te zien!

-----
De strijd voor behoud van de vrijplaats wordt goeddeels betaald met giften. Blijf ons ook in deze bange dagen steunen. Stort uw gift, groot of klein, op rekeningnummer 9432856 t.n.v. Leids Weggeeffonds, Leiden en o.v.v. “Vrijplaats draait door!!".

Meer informatie op http://www.koppenhinksteeg.nl

Geen opmerkingen: