- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

zaterdag 20 februari 2010

koppenhinksaga - de strijd gaat door

Donderdag 18 februari 2010

Beste vrienden en vriendinnen van Vrijplaats Koppenhinksteeg,

Om te beginnen willen we alle aanwezigen bij de demonstratie van afgelopen zaterdag bedanken voor hun aanwezigheid. Het was een strijdbaar en bont gezelschap, een fraaie afspiegeling van de vele bezoekersgroepen die aan de vrijplaats verbonden zijn.

Vandaag kwam het droevige nieuws. Het Gerechtshof heeft het hoger beroep van de vrijplaats tegen het ontruimingsvonnis op één punt na afgewezen. De gemeente mag (met de nadruk op 'mag') ontruimen, maar kan de kosten daarvan nu niet (meer) verhalen op de vrijplaats.

Dit betekent dat er geen oplossing komt via de juridische weg (wel lopen er nog diverse procedures). De oplossing hangt nu meer dan ooit af van de politiek. Wanneer het stadsbestuur haar ramkoers niet verlaat en in plaats daarvan serieus met de vrijplaats in gesprek gaat volgen onherroepelijk acties.

In de gemeenteraad wordt vanavond, waarschijnlijk kort na achten, over een motie gestemd die oproept de vrijplaats niet voor de verkiezingen te ontruimen. Een nieuwe raad en een nieuw college moeten na 3 maart alsnog een oplossing bewerkstelligen.

Nu het Hof heeft besloten dat er ontruimd mag worden is het belangrijk dat er continu mensen aanwezig zijn in de vrijplaats. Een eventuele ontruiming van onze 41 jaar oude vrijplaats zal niet geruisloos voorbijgaan!

Vanaf nu zullen er non stop mensen aanwezig zijn. De activiteiten gaan ondertussen 'gewoon' door. Op vrijdag vind in de Marinus van der Lubbe zaal om 20.00 een bijeenkomst plaats over directe democratie. Op zaterdag is er vanaf 18.00 eetcafé en wordt 's avonds gejamd. In Bar & Boos speelt diezelfde avond om 21.00 We vs Death en Kyst (uit Polen). De komende week is de Linkse Kerk elke dag geopend. Kortom, Vrijplaats Koppenhinksteeg leeft!

Er is een bezettingsrooster gemaakt waarvoor iedereen zich kan inschrijven. We doen een beroep op iedereen om dit ook te doen. Inschrijven kan niet via de mail, kom naar de Linkse Kerk om je in te tekenen waar je voor verdere uitleg en instructies terecht kunt.

-----
De strijd voor behoud van de vrijplaats wordt goeddeels betaald met giften. Blijf ons ook in deze bange dagen steunen. Stort uw gift, groot of klein, op rekeningnummer 9432856 t.n.v. Leids Weggeeffonds, Leiden en o.v.v. “Vrijplaats gaat door!!".
Meer informatie op http://www.koppenhinksteeg.nl

Geen opmerkingen: