- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

donderdag 11 februari 2010

zaterdag 13 feb 13 u. - demonstratie STOP ONTRUIMING VRIJPLAATS KOPPENHINKSTEEG

Beste vrienden en vriendinnen van Vrijplaats Koppenhinksteeg,

* Spoedappel maandag 15 feb. 10.15 in den Haag
* Demonstratie “Stop ontruiming Vrijplaats Koppenhinksteeg”, zaterdag 13 feb. 13u

Op maandag 15 februari dient bij het Paleis van Justitie (alhoewel) het zogenoemde turbospoedappel (een supersnel hoger beroep). Deze is gericht tegen de op 8 januari j.l. door de rechtbank gegeven toestemming aan de gemeente om de vrijplaats vanaf 20 februari te ontruimen. Mag, want het hoeft niet. Uiteindelijk blijft het een politieke beslissing.

In het kort stelt de vrijplaats dat de gemeente geen spoedeisend belang heeft omdat omwonenden met de vrijplaats de bouwvergunningen aanvechten, de rechtbank ten onrechte heeft geoordeeld dat het weggeven van de panden aan Atrium Vastgoedontwikkeling BV. geen illegale staatssteun is en, last but not least, dat de ontruimingseis inmiddels is verjaard.

De zitting is voor publiek toegankelijk. Vanuit Leiden neemt een groep vrijplaats-supporters om 09.20 de trein naar Den Haag CS.

Zaterdag 13 februari vindt er een demonstratie plaats tegen de dreigende ontruiming. In plaats van ontruimen moet het stadsbestuur nu eindelijk in gesprek met de vrijplaats om tot een redelijke oplossing te komen. Het merendeel van de activiteiten op staat zetten en de overgebleven organisaties tijdelijk een veel te klein en veel te duur onderkomen elders aanbieden, hetgeen is gebeurd, is simpelweg geen alternatief. Een door de vrijplaats aangedragen alternatief werd door het college meteen van tafel geveegd. Overigens valt de koopovereenkomst met Atrium, waarvan wij de inhoud kennen, gemakkelijk te ontbinden.

De demonstratie begint om 13:00 uur vanuit de vrijplaats. Om 17.00 uur is er een vervroegd eetcafé in de Linkse Kerk, om 19.00 een heuse veiling van allerhande vrijplaats-gerelateerde prullaria en kunst waarvan de opbrengst ten goede komt aan de oorlogskas van de vrijplaats. Aansluitend vindt in de Lubbe-zaal een optreden plaats van Kalio Gayo, 'party folk with balkan touch'. Aansluitend DJ's in de zaal en Bar & Boos.

Ook na 13 februari gaat Vrijplaats Koppenhinksteeg door met het organiseren van maatschappelijke activiteiten. Er wordt inmiddels hard gewerkt aan de voorjaarsprogrammering. Wij gaan niet weg!
-----
De strijd voor behoud van de vrijplaats wordt goeddeels betaald met giften. Blijf ons ook in deze bange dagen steunen. Stort uw gift, groot of klein, op rekeningnummer 9432856 t.n.v. Leids Weggeeffonds, Leiden en o.v.v. “Vrijplaats gaat door!!". Meer informatie op http://www.koppenhinksteeg.nl

Geen opmerkingen: