- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

zaterdag 11 september 2010

wij willen geen uitsluiting

Actie op 11 september in Den Haag

"Wij willen geen uitsluiting" is een initiatief van een aantal Nederlandse burgers die het politieke denken en handelen van Geert Wilders & de PVV, en de krachteloze wijze waarop de andere politieke partijen hier mee omgaan, verontrustend vinden. Wij vinden het onacceptabel dat er partijen zijn die een regering willen vormen met gedoogsteun van de PVV, een partij die uitsluiting voorstaat van een substantieel deel van de Nederlandse bevolking en deze standpunten op zeer beledigende en discriminerende wijze naar voren brengt.

Actie op het Plein in Den Haag vanaf 13.00 uur
Op 11 september 2010 vindt in Den Haag een actie plaats om deze ongerustheid kenbaar te maken. Wij willen een oproep doen aan de Nederlandse politiek om principieel afstand te doen van de politieke standpunten en manier van handelen van Geert Wilders & de PVV. Ook willen wij politici vragen om daadkrachtiger tegengas te geven, op basis van rationele argumenten, om de spookbeelden die Wilders neerzet over islamisering en massa-immigratie te ontkrachten.

Vrijheidsbeeld onthuld bij parlement
Om deze redenen zal om 13.00 uur op Het Plein voor de Tweede Kamer in Den Haag een vrijheidsbeeld onthuld worden met de tekst "vrijheid voor IEDEREEN". Aanleiding is de deelname van PVV-leider Wilders aan een anti-moslim protest morgen in New York. Wij willen met de onthulling van het vrijheidsbeeld een tolerant geluid laten horen als alternatief voor Wilders' toespraak. In New York is ook een tegenactie gepland bij Ground Zero.

Geen opmerkingen: