- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

donderdag 11 november 2010

de koppenhinksaga - vervolg

Beste vrijplaatsvrienden en vriendinnen,

Eerst even een feestelijke aankondiging.

Vrijdag 12 november vindt in “de Multipleks”, op de hoek van het Schuttersveld, een openbare vergadering plaats over de stand van zaken rond de herhuisvesting van de vrijplaats. Deze begint om 20.30.
Aansluitend is er een concert van twee leuke bands: Fat Angel(kosmopolietenpolka) en Ollie Q and the deep six (relaxte ska) .
Dit alles voor de benefietprijs van 5 euro.

En dan nu een serieus bericht.

Volgende week donderdag 18 november neemt de raadscommissie Ruimte en Regio een standpunt in over de nieuwe locatie voor de vrijplaats. De gemeenteraad mag van burgemeester en wethouders namelijk kiezen tussen de locatie Vrouwenkerkplein en een aantal panden aan de Marksteeg / Lammermarkt. Een paar weken later zal de gemeenteraad de keuze officieel bekrachtigen, maar dat is – konijnen en hoge hoeden daargelaten – een formaliteit. Het is de bedoeling om nog dit jaar te komen tot een overdacht van de panden, waarna direct de eerste activiteiten van start zullen gaan.

Omdat er gesproken wordt over verschillende locaties en verschillende combinaties van panden heeft de Stichting Vrijplaats Koppenhinksteeg de belangrijkste scenario's doorgerekend. Daaruit blijkt dat de financiering van de Marktsteeg-locatie zeer problematisch is. Aan het Vrouwenkerkplein is een doorstart van de vrijplaats wel te financieren. Alle voor -en nadelen van de locaties en scenario's zijn uiteengezet in een planpresentatie die voor iedereen is in te zien.

In het kort komt het er op neer dat het Vrouwenkerkplein op alle onderdelen beter scoort dan de locatie Marktsteeg. D66, de SP en de Partij voor de Dieren hebben inmiddels laten weten, om uiteenlopende redenen, eveneens een voorkeur te hebben voor het Vrouwenkerkplein.

Het ziet er dus in principe niet verkeerd uit voor de vrijplaats. Een definitieve oplossing voor de nu al decennia slepende kwestie ligt binnen handbereik, maar we zijn er nog niet! We hopen daarom dat wij ook de komende periode op gezette tijden op uw steun en aanwezigheid kunnen rekenen.

Op donderdag 18 november bijvoorbeeld, wanneer we om 19.00 op het Stadhuisplein verzamelen voor een kleine manifestatie. Geïnteresseerden kunnen aansluitend de commissievergadering bijwonen. Wij staan om 20.45 op de agenda.

Wat kunt u verder doen?

- Houd uw e-mail in de gaten voor nieuwe berichten van de vrijplaats.
- Kom donderdag 18 november om 19.00 naar de openbare vergadering van de gemeenteraadscommissie.
- Doneer! Het creëren van een nieuwe vrijplaats kost geld. Stort uw gift, groot of klein, op rekeningnummer 9432856 t.n.v. Leids Weggeeffonds, Leiden en o.v.v. “Mijn bijdrage aan de oplossing!".

Geen opmerkingen: