- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

maandag 30 augustus 2010

VOC spijkert oproep drugsdebat aan achterdeur Tweede Kamer

Op maandag 30 augustus doet de VOC een noodoproep aan de Tweede Kamer om na 2½ jaar uitstel eindelijk te debatteren over het drugsbeleid. De oproep, gericht aan Kamer-voorzitter Verbeet, wordt bij de griffie bezorgd en om 11.15 uur aan ‘de achterdeur’ van het Kamergebouw gespijkerd.

VOC-er Freek Polak (rechts) en Dries van Agt bij de uitreiking van de Cannabis Cultuurprijs 2009 (© Gonzo media)VOC-er Freek Polak (rechts) en Dries van Agt bij de uitreiking van de Cannabis Cultuurprijs 2009 (© Gonzo media)

Alle tegenstanders van het cannabisverbod en sympathisanten van de VOC zijn van harte welkom mee te doen aan de actie: we verzamelen om 11.00 uur op Hofplaats 1, Den Haag.

In de brief aan Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA) hekelt de VOC de manier waarop het demissionaire kabinet Balkenende invulling geeft aan het drugsbeleid. Namens de VOC schrijft Freek Polak: “Daarbij is sprake van onverantwoorde keuzes die de schatkist veel geld kosten, schade berokkenen aan de volksgezondheid en de openbare orde en die geen recht doen aan de adviezen die de regering de afgelopen jaren heeft gekregen van verschillende instanties en commissies.”

NRC/Handelsblad 4 februari 2010

De Tweede Kamer debatteerde voor het laatst serieus over het drugsbeleid op 6 maart 2008. Sindsdien zijn geplande debatten steeds uitgesteld. Na de val van het kabinet werd drugsbeleid controversieel verklaard en de verantwoordelijkheid voor een nieuwe drugsnota doorgeschoven naar de nieuwe regering. “Daarmee staat het parlement nu ruim 2,5 jaar buitenspel in de besluitvorming over een thema waarover grote maatschappelijke onrust en onvrede bestaat. ” Eerder dit jaar berekende een werkgroep van het ministerie van financiën dat legalisering van de teelt van cannabis de schatkist ruim 8 miljoen euro per week zou opleveren.

Na jaren van gedogen van de achterdeur wordt het functioneren van coffeeshops nu feitelijk onmogelijk gemaakt, zowel door toenemende repressie rond de voordeur, als door een zero tolerance aanpak van de achterdeur.De Telegraaf 20 mei 2010

Polak: “Dit is een radicale wijziging van het drugsbeleid, die niet strookt met de inhoud van de Hoofdlijnenbrief. Bovendien wordt deze wijziging doorgevoerd zonder dat de Kamer een overeenkomstig besluit heeft genomen.”

De VOC hekelt de geplande ‘pilotprojecten’ met coffeeshops op lokaal niveau. Geen van deze projecten richt zich op het echte probleem: de illegale aanlevering. Het kabinet financiert slechts projecten die gericht zijn op de voordeur: meer controle, toegangsverbod voor buitenlanders, verhoging van de leeftijdsgrens etc. Een heilloze weg: “Voor de VOC en een meerderheid van de Nederlandse bevolking is het zonneklaar: we moeten cannabis niet nog verder criminaliseren, maar deugdelijk reguleren.”

Klik hier voor een PDF van het persbericht over de actie

Klik hier voor een PDF van de brief aan Kamervoorzitter Gerdi Verbeet

woensdag 25 augustus 2010


Geert Wilders op twitter:





"Vandaag vlucht en hotel New York definitief geboekt. Goed gevoel. Belangrijke speech. Niemand houdt me tegen. Geen moskee bij Ground Zero!"

Cobra vraagt aan Maxime Verhagen of dit straks ook het officiële Nederlandse standpunt is.

maandag 23 augustus 2010

gestapo ook in rotterdam actief

De Haagse gemeente Gestapo onder leiding van Marnix 'schaduw en tocht' Norder heeft in Rotterdam navolging gekregen. Kijkt u even mee?
Klik eenmaal op beeld voor volledig scherm.

donderdag 19 augustus 2010

JAN PET OVERLEDEN





bron: Jan Pet weblog

Beste bluesliefhebbers

Tot onze grote schrik hebben we vernomen dat Jan Pet is overleden, hij is 64 jaar geworden.

Zie ook het artikel van het Haags Poppodium

En bij 3voor12

En het Bluesmagazine

The Bluesman

Het Blues forum

Bluesrock pagina

Donderdag 19 augustus komen Jan's vrienden en bekenden in het lokaal bij elkaar om hem te herdenken.

Men kan afscheid nemen van Jan zondag 22 aug van 12.00 tot 14.00 uur in het Clingendaelhuis Benoordenhoutseweg 279 Den Haag
De crematie is in Crematorium Ockenburg, op maandag 23 augustus van 13.45 tot 17.00 u.

zaterdag 14 augustus 2010












en de bananenboot kwam van comacabana

onder ons gezegd en gezwogen
we roken een jonko - ze is skaffa man
we droppen nog een pintoe
ik vinger die puta een beetje en conjo
ineens doet ze het niet meer

natuurlijk hebben ze die motjo niet gevonden
met mij kan je niet fucken man
en die tjappie jongen die kiepert
haar zo zonder gewicht

geen moment was ik para
die longen lopen zo vol water
dan ga je echt niet drijven weet je

ik ben zo fucking weerie
hoe dichter je bij mij komt
hoe dichter bij de haaien

© ml

vrijdag 13 augustus 2010

HANS LAROUS DE NIEUWE HOOFDREDACTEUR VAN NOORD KOREAANSE TELEVISIE

Opening van het Noord Koreaanse acht uur journaal van 13 augustus 2010:

NEDERLANDSE ECONOMIE GROEIT DANKZIJ EXPORT!




vertaling:

"Dames en heren, fuck Pakistan, de Nederlandse economie is verder uit het dal geklommen.
Het afgelopen kwartaal groeide de economie bijna 1 procent ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Het is de sterkste groei in twee en een half jaar tijd in Nederland; goed nieuws., en dat is maar aan een ding te danken...de export.

De Nederlandse economie mag dan achterblijven bij die in Duitsland, de Nederlandse economie komt ook uit een minder diep dal. Op het dieptepunt kromp de Nederlandse economie met bijna twee en een half procent, de krimp in Duitsland was ruim één procent meer!

Nederlandse bedrijven die exporteren naar Duitsland profiteren flink van de groei van de Duitse economie., vooral toeleveringsbedrijven in de machinebouw en in de auto industrie.
Economen gaan er van uit dat de groei voorlopig blijft; een eventueel risico van een zogenaamde double dip komt uit Amerika."

cobra reageert op manifest verontruste cda-leden

Het manifest vindt u hier

"De verklaring dat het standpunt van de PVV m.b.t. de Islam nu acceptabel is, is voor mij hetzelfde als wanneer in de jaren dertig een verbond was gesloten met de N.S.B.

Eveneens een beweging, onder leiding van één leider: De NSB werd officieel in het leven geroepen op 4 november 1932, toen Mussert bij notariële akte de stichting ‘Nationaal-Socialistische Beweging in Nederland’ in het leven riep. De statuten van de stichting bepaalden dat het bestuur ervan werd gevormd door één persoon: Mussert zelf, onder de titel ‘Algemeen Leider’. Deze bestuurder was weliswaar statutair verplicht een ‘Algemene Raad’ van minstens vijf personen te benoemen, maar deze raad had geen bevoegdheid. Diezelfde statuten bepaalden namelijk: alle besluiten neemt de Algemeen Leider, al of niet de Raad gehoord hebbende. Ook kon de Algemeen Leider de leden van de Raad naar believen ontslaan en benoemen. Om zich te onderscheiden van een ‘klassieke’ politieke partij in de Nederlandse parlementaire constitutionele monarchie, noemde zij zich consequent een beweging in plaats van een partij."