- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

zondag 18 augustus 2013

vandaag ajax - feijenoord

zonder zlatan

de elf van de boer
we weten tien lammen
en een blinde
leggen het af tegen
kaasdragers nota bene

de kuip ligt iets meer
naar het zuiden
maar parijs
is verder
dan ooit

ml

maandag 12 augustus 2013

een troostrijke dialoog

op de een of andere manier klopt er iets niet. ik ken max als een ware makker. heel inlevend luisterde ik op zijn verjaardag naar de kwalen die een dichter kunnen treffen qua gezondheid. sindsdien zie ik op FB alleen maar foto's van een steeds blakender max lerou. max lerou aan het strand, max lerou in het zonnetje, max lerou aan een drankje, max lerou omringd door prachtige dames. steeds blakender steeds uitgelatener. geef mij die ziektes van jou max..


de een heb alles en ik heb niks

het is me al vaker opgevallen
dat alles goed aan je is
én zo gezond
maar wél klagen

je ziet er uit als een ontbijtje op moederdag
en elke vrouw houdt van jou
want welke vrouw wil nou met jou
niet aan een ontbijtje

én maar klagen
dat er zoveel vrouwen zijn
en zoveel werk nog in de tuin

de een heb alles en ik heb niks
niet eens een tuin met trouwe ogen
of witte zwanen, zij vlogen weg

pom wolff


optimist tot in de kist

het is niet het klagen
maar een muzikaal dragen
tot de maat wordt genomen
voor mijn laatste jas

en wat zeur je nou dat je niks hebt
jij hebt toch je guigelton ik moet
het doen met een ballon waar bij jou
de adem van samson

laat ons toch dansen op de vulkaan
we gaan er hoe dan ook aan
maar zak jij eerder door het luik
dan zal ik wieden in het tuintje op je buik

je max

vrijdag 9 augustus 2013

kweken met- en bezit van natuurlijke zaden wordt strafbaar in EU

Onderstaand bericht werd eerder door facebook als een dief in de nacht van mijn wall verwijderd.


EUROPA PLANT CONTROLE OP KLEINSCHALIGE TEELT VAN FRUIT EN GROENTEN

De Europese Commissie wil land- en tuinbouwers in de toekomst verplichten standaard zaadgoed te gebruiken. Gevreesd wordt dat zeldzame en oude variëteiten amper kans zullen maken op een toelating van Europa en dat de teelt ervan, ook door private tuiniers, strafbaar zal worden.

De Europese Commissie werkt aan een nieuwe verordening inzake de zadenmarkt. Daarmee komt een besluit van het Europees Gerechtshof van juli vorig jaar in werking: enkel ambtshalve toegelaten zaaigoed zal nog mogen verkocht worden. Tot nu toe werd een uitzondering gemaakt voor oude en zeldzame soorten zaaigoed die voornamelijk voor de ruilhandel gekweekt werden en in kleine hoeveelheden verhandeld werden.

OOK NIET WEGSCHENKEN

Volgens de plannen van de Commissie zullen hobbytuiniers hun zelfgekweekt zaaigoed zelfs niet meer mogen wegschenken. Heel wat oude groente- en graansoorten zullen daardoor uit de teelt verdwijnen, zo luidt de kritiek van Oostenrijkse milieuorganisaties. De verplichte registratie van alle soorten zaaigoed zal tot een uniformisering leiden, zo vrezen de activisten.

CONTROLE EN STRAFFEN

De kleinschalige agricultuur zal door de nieuwe wetgeving totaal uitgesloten worden van de zaaigoed-verspreiding, zo luidt het in een gemeenschappelijke tekst bij de petitie van Arche Noah en Global 2000. De toelatingsprocedures zouden de kleine tuinier voor onoverkomelijke financiële en bureaucratische problemen stellen. Daarnaast zijn de milieuorganisaties beducht voor een strenge controle. Op het ruilen van niet toegelaten zaden zouden zware straffen komen te staan.

VOEDINGSCONCERNS

Enkel de grote concerns van levensmiddelen zouden baat hebben bij de nieuwe wetgeving, zo voeren de milieuorganisaties aan. Die verdelen nu al het gros van de zadenmarkt onder elkaar.
Bron: Zaplog.nl


BIOTECH-BEDRIJVEN

Hiermee lijkt de lobby onder de Europarlementariërs van de biotechbedrijven als “Monsanto”, “DuPont”. “Syngenta” en “Bayer” succesvol te zijn verlopen. Zij zijn al jaren intensief bezig om de gewone boeren via regulering te dwingen hun genetisch gemanipuleerde zaaizaden te laten gebruiken. In de Verenigde Staten en Canada is het hen al grotendeels gelukt. Zo heeft president Obama onlangs een wet getekend die er voor zorgt dat biotechbedrijven niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de eventuele nadelige gevolgen voor de gezondheid van de mens van de door hen toegepaste genetische manipulatie. Ook kunnen boeren gedwongen worden patentrechten te betalen zonder dat zij gebruikmaken van gepatenteerde zaden. Tot wat voor een absurde toestanden dit kan leiden blijkt uit het onderstaande;

TEGEN WIL EN DANK

Veel landbouwers zijn tegen het genetisch manipuleren van zaden en gewassen en weigeren zaken te doen met Monsanto. Dat dit voor enorme problemen kan leiden ondervond de Canadese boer Percy Schmeiser. Monsanto spande in 1998 een proces tegen hem aan op de beschuldiging dat de boer een door Monsanto genetisch gemodificeerd ras verbouwde zonder daarvoor licentiekosten te betalen. Het bleek dat het betreffende gen door bestuiving van planten uit naburige landerijen die wel met Monsanto-zaad werkten, in de planten van de boer terecht was gekomen. Uiteindelijk besliste de Canadese Hoge Raad in het voordeel van Monsanto en moest de boer licentierechten aan Monsanto gaan betalen.


(bron: Gewoon-Nieuws.nl )